INFORMACJE O ZAPISACH NA OBIADY I DO ŚWIETLICY
NA ROK SZKOLNY 2023/2024
Szczegółowe informacje dla budynków szkoły:
JADŁOSPIS
25.03.2024 – 29.03.2024 r.
DATA |
RODZAJE POTRAW |
SKŁADNIKI POTRAW |
PONIEDZIAŁEK 08.04.2024 |
I danie: Zupa ziemniaczana
II danie: Zapiekanka makaronowa z szynką |
I danie: ziemniaki, boczek wędzony, marchew, pietruszka, seler, por, kości wędzone, makaron zacierka(pszenica), sól, pieprz II danie: makaron(pszenica), szynka, pieczarki, papryka, cebula ,ser żółty, jaja, śmietanka 30% - sałata lodowa, jogurt naturalny, czosnek, sól, pieprz -woda, rabarbar, truskawka
|
WTOREK 09.04.2024 |
I danie: Bulion z kaszy manny II danie: Stek z cebulką ziemniakami Surówka colesław Kompot z czarnej porzeczki
|
I danie: ziemniaki, kasza manna, marchewka, pietruszka, seler, por, porcje rosołowe, skrzydło z indyka, sól, pieprz
II danie: ziemniaki, filet z kurczaka, karkówka, cebula, czosnek, jaja, bułka tarta(pszenica), sól, pieprz - kapusta, marchew, cebula, majonez,śmietana18%, sól, pieprz -woda, czarna porzeczka, cukier, cytryna
|
ŚRODA 10.04.2024 |
I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą II danie: Parowce z sosem truskawkowym Sok jabłkowy owoc
|
I danie: ziemniaki, kapusta kiszona ,kiełbasa, marchewka, seler, por, pietruszka, kości wieprzowe, sól, pieprz II danie: mąka, drożdże, jaja, śmietana 18%, truskawki, cukier -woda, koncentrat soku jabłkowego
|
CZWARTEK 11.04.2024 |
I danie: Zupa jarzynowa II danie: Indyk w sosie curry z ryżem Surówka z marchewki, selera i jabłka Woda z cytryną i pomarańczą
|
I danie: ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, brokuły, kapusta, marchew, seler, por, pietruszka, porcje rosołowe,śmietana18%, sól, pieprz II danie: ryż, filet z indyka, śmietana30%, mąka (pszenica), cebula, curry, sól, pieprz
|
PIĄTEK 12.04.2023 |
I danie: Zupa fasolowa II danie: Ryba w cieście ziemniakami Surówka z ogórka kiszonego z cebulą
|
I danie: ziemniaki, fasola ,kiełbasa, marchewka, seler, por, pietruszka, kości wieprzowe, sól, pieprz II danie: filet z miruny, jaja, mąka(pszenica), sól, pieprz
|
JADŁOSPIS
01.04.2023 - 05.04.2023 r.
DATA |
RODZAJE POTRAW |
SKŁADNIKI POTRAW |
PONIEDZIAŁEK 15.04.2024 |
I danie: Zupa ogórkowa II danie: Spaghetti carbonare Surówka z pekińskiej kapusty z kukurydzą Kompot jabłkowy |
I danie: ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, seler, por, porcje rosołowe, śmietana 18% sól, pieprz
II danie: makaron ( pszenica),filet z kurczaka, boczek, ser żółty, cebula, masło, olej, czosnek, sól, pieprz -kapusta pekińska, marchew, kukurydza, cebula, jogurt naturalny, sól ,pieprz -woda, jabłko, cukier
|
WTOREK 16.04.2024 |
I danie: Zupa pomidorowa z makaronem II danie: Nugetsy z kurczaka Mizeria ze szczypiorkiem Kompot agrest-śliwka pomarańcza |
I danie: makaron(pszenica) koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%( z mleka), porcja rosołowa, sól, pieprz
II danie: ziemniaki, filet z kurczaka, jaja, bułka tarta (pszenica), sól, pieprz -ogórek zielony, szczypior, śmietana18% -woda, śliwka, agrest, cukier
|
ŚRODA 17.04.2024 |
I danie: Barszcz czerwony zabielany II danie: Pierogi ruskie z okrasą i śmietaną owoc Kompot truskawkowy
|
I danie: ziemniaki, buraki, marchew, pietruszka, seler, por, porcje rosołowe, śmietana18%, sól, pieprz
II danie: ziemniaki, twaróg, mąka, śmietana 18%,cebula, boczek, sól, pieprz -woda, truskawki, cytryna, cukier |
CZWARTEK 18.04.2024 |
I danie: Zupa kalafiorowa II danie: Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem Kompot wiśniowy
|
I danie: Ziemniaki, kalafior, marchewka, seler, por, porcje rosołowe, skrzydło, śmietana 18%, sól, pieprz
II danie: szynka wp, cebula, czosnek, mąka (pszenica), sól, pieprz, cukier -kasza jęczmienna -czerwona kapusta, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz - woda, wiśnia, cukier
|
PIĄTEK 19.04.2023 |
I danie: Zupa krem z pieczarek z muszelkami II danie: Filet z dorsza w warzywach z ziemniakami Sok pomarańczowy Owoc
|
I danie: makaron (pszenica), pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%( z mleka), porcja rosołowa, sól, pieprz
II danie: ziemniaki, filet z dorsza, mąka (pszenica) - marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, cebula, seler, sól pieprz - woda, koncentrat soku pomarańczowego
|
INFORMUJEMY:
- Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, tymianek, bazylia, zioła prowansalskie ,papryka słodka mielona, curry, kurkuma, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami producentów, mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy.
- W jadłospisach podkreśleniem wyszczególniane są produkty mogące powodować alergie.
- Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy
- Dzieci mają dostępną wodę do picia
- Do przygotowania 40 l. kompotu dajemy 0,800g. cukru
W przypadku wykorzystywania do przygotowywania posiłków wędlin (np. kiełbasa, boczek wędzony) lub innych gotowych składników (np. majonez) informacje nt. ich składu i alergenów są dostępne u intendenta
KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ