Stołówka szkolna (ul. Ociosowa 3)

A- A A+

ZA KORZYSTANIE Z OBIADÓW

W bieżącym roku szkolnym zmieniony został termin wnoszenia opłat za posiłki obiadowe w  stołówkach Szkoły Podstawowej nr 3  w Polkowicach (w obydwu budynkach). Należną kwotę za obiady osoby stołującej się należy opłacać wyłącznie przelewem na konto bankowe szkoły w terminie od 5 do 10 dnia następnego miesiąca, którego dotyczy płatność (czyli, za miesiąc wrzesień należy zapłacić do 10 października).

Nieobecności ucznia na obiadach, wyłącznie wcześniej zgłoszone u intendenta, będą już odliczone. Informację o należnej kwocie do zapłaty intendent będzie przesyłał każdemu rodzicowi/opiekunowi prawnemu przez dziennik elektroniczny w 3 - 4 dniu miesiąca.

Prosimy o dokładne kwoty wpłat, aby uniknąć zwrotów bądź dopłat.

Nr rachunku bankowego:

- stołówka na ul. Kominka:  67 1020 3017 0000 2202 04 85 7324

- stołówka na ul. Ociosowej: 72 1020 3017 0000 2002 0485 7332

W tytule przelewu należy podać koniecznie:
- imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, którego opłata dotyczy.

Numery telefonów do kontaktów z intendentem w sprawie obiadów:

- stołówka na ul. Kominka:    76 845 -16 - 42 w.7

- stołówka na ul. Ociosowej:  76 845 – 65 -15 w. 225

Przypominamy:

Nieobecności dziecka na obiedzie należy zgłosić telefonicznie najpóźniej do godziny 8:30 danego dnia u intendenta. Nieobecność na obiedzie, która nie będzie wcześniej  zgłoszona, nie podlega zwrotowi kosztów.                                                                                                                     Kierownik świetlicy

 

ZAPISY NA OBIADY

Zapisy na korzystanie z obiadów w roku szkolnym 2021/2022 będą dokonywane w dniach od 14 do 23.06. 2021 r.

SPOSOBY ZAPISYWANIA I ZŁOŻENIA KART:

  • Pobranie karty osobiście w szkole - karty będą mogli pobrać uczniowie w stołówce
    w godzinach wydawania obiadów.
  • Pobranie ze strony internetowej szkoły.
  • Wypełnione karty należy złożyć w sekretariacie szkoły (Ociosowa 3).
  • W karcie proszę o podanie klasy, do której uczeń będzie chodził w nowym roku szkolnym.

Wypełnione karty należy dostarczyć do 24 czerwca.

  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest złożenie Karty zgłoszenia i Oświadczenia RODO
  • Karty na obiady należy złożyć na nowo każdego roku szkolnego (nie ma kontynuacji
    z roku poprzedniego).

UWAGA: Bardzo proszę nie przesyłać informacji mailowych, aby zapisać dziecko na obiady. Warunkiem zapisania dziecka jest złożenie wypełnionej karty w szkole.

KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY   OŚWIADCZENIE RODZICA - RODO   INFORMACJE DLA RODZICÓW - OBIADY

 

Jadłospis

            od 29.11.2021r. do  10.12.2021 r.

29.11

 Zupa gulaszowa, pieczywo (szynka b/k, papryka, cebula, czosnek, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, kukurydza)

Ryż z polewa truskawkową (ryż, truskawki,

 jogurt naturalny, cukier)

Owoc

Kompot z agrestu i malin,

woda z cytryną

06.12

 Zupa jarzynowa z ziemniakami (śmietana 12%, ziemniaki, marchewka z groszkiem, seler, por, pietruszka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, koper)

Pierogi ruskie ze śmietaną (ziemniaki, ser biały, mąka pszenna, jaja, śmietana 12%)

Kompot ze czarnej porzeczki, woda z cytryną

30.11

Pomidorowa z lanymi kluskami (porcja rosołowa, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, jaja, sól, pieprz)

Miruna soute z ziemniakami

Surówka czerwonej kapusty (czerwona kapusta, marchewka, jabłko, cebula)

Kompot wieloowocowy, woda z cytryną

07.12

 Zupa krem z brokułu z pestkami dyni (śmietana 12%, ziemniaki, włoszczyzna, brokuły)

Kotlet mielony z ziemniakami (wołowina b/k, szynka b/k, jaja, bułka tarta, cebula, olej, przyprawy)

Ćwikła z chrzanem

Kompot z truskawek, woda z cytryną

01.12

Kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo (kapusta kiszona, cebula, kiełbasa wieprzowa, włoszczyzna, przyprawy)

Kopytka z sosem pieczarkowym (ziemniaki, jaja, mąka pszenna, pieczarki, cebula, śmietana 12%, olej)

Marchewka z chrzanem (marchew, chrzan, cukier, kwasek cytrynowy, sól)

Sok pomarańczowy, woda mineralna

08.12

 Żurek z białą kiełbasą (śmietana 18%, kiełbasa biała surowa, zakwas-żurek, chrzan tarty, ziemniaki, czosnek, włoszczyzna)

Pizzerki z sosem czosnkowym (jaja, mąka pszenna, ser żółty, kiełbasa szynkowa, pieczarki, papryka, marchew, cebula, olej)

Sok jabłkowy, woda mineralna

02.12

 Zupa cebulowa z grzankami (cebula, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 12%, mąka kukurydziana, mąka pszenna)

Kotlet rumuński z ziemniakami (filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna, jaja, płatki owsiane, cebula, czosnek, olej)

Fasolka szparagowa z bułka tartą

Kisiel truskawkowy, woda z cytryną        

09.12

 Bulion z kaszą manną (skrzydła z indyka, ziemniaki, włoszczyzna, kasza manna, natka pietruszki)

Filet w kapuście z ziemniakami

Kompot wiśniowy, woda z cytryną

03.12.

Zupa kalafiorowa (kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana 12%, koper)

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (szynka b/k, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna)

Sałatka z buraka z cebulką

Kompot z rabarbaru i malin, woda z cytryną

10.12

Zupa rywalka (śmietana 12%, ziemniaki, włoszczyzna, ogórki kiszone, pomidory, masło 82%)

Makaron świderki z wędzonym łososiem (jaja, mąka, wędzone brzuszki z łososia, śmietana 30%, pomidory suszone, cebula, czosnek, natka pietruszki

Kompot wieloowocowy, woda z cytryną

Numery alergenów występujących w posiłkach   

1 Zboża zawierające gluten 8 Orzechy
2 Skorupiaki i produkty pochodne 9 Seler i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne 10 Gorczyca i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne 11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne (arachidowe) 12 Dwutlenek siarki
6 Soja i produkty pochodne 13 Łubin
7 Mleko i produkty pochodne 14 Mięczaki