Stołówka szkolna (ul. Ociosowa 3)

A- A A+

INFORMACJE O PŁATNOŚCI ZA OBIADY

W bieżącym roku szkolnym zmieniony został termin wnoszenia opłat za posiłki obiadowe w  stołówkach Szkoły Podstawowej nr 3  w Polkowicach (w obydwu budynkach). Należną kwotę za obiady osoby stołującej się należy opłacać wyłącznie przelewem na konto bankowe szkoły w terminie od 5 do 10 dnia następnego miesiąca, którego dotyczy płatność (czyli, za miesiąc wrzesień należy zapłacić do 10 października).

Nieobecności ucznia na obiadach, wyłącznie wcześniej zgłoszone u intendenta, będą już odliczone. Informację o należnej kwocie do zapłaty intendent będzie przesyłał każdemu rodzicowi/opiekunowi prawnemu przez dziennik elektroniczny w 3 - 4 dniu miesiąca.

Prosimy o dokładne kwoty wpłat, aby uniknąć zwrotów bądź dopłat.

Nr rachunku bankowego:

- stołówka na ul. Kominka:  67 1020 3017 0000 2202 04 85 7324

- stołówka na ul. Ociosowej: 72 1020 3017 0000 2002 0485 7332

W tytule przelewu należy podać koniecznie:
- imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, którego opłata dotyczy.

Numery telefonów do kontaktów z intendentem w sprawie obiadów:

- stołówka na ul. Kominka:    76 845 -16 - 42 w.7

- stołówka na ul. Ociosowej:  76 845 – 65 -15 w. 225

ZAPISY NA OBIADY

Zapisy na korzystanie z obiadów w roku szkolnym 2021/2022

SPOSOBY ZAPISYWANIA I ZŁOŻENIA KART:

  • Pobranie karty osobiście u intendenta szkoły.
  • Pobranie ze strony internetowej szkoły.
  • Wypełnione karty należy złożyć u intendenta szkoły.
  • W karcie proszę o podanie klasy, do której uczeń będzie chodził w nowym roku szkolnym.
  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady jest złożenie Karty zgłoszenia i Oświadczenia RODO
  • Karty na obiady należy złożyć na nowo każdego roku szkolnego (nie ma kontynuacji
    z roku poprzedniego).

UWAGA: Bardzo proszę nie przesyłać informacji mailowych, aby zapisać dziecko na obiady. Warunkiem zapisania dziecka jest złożenie wypełnionej karty w szkole.

KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY   OŚWIADCZENIE RODZICA - RODO   INFORMACJE DLA RODZICÓW - OBIADY

 

JADŁOSPIS

od 09.05.2022 r. do  20.05.2022 r.

 

09.05.

 

 

Zupa ziemniaczana (włoszczyzna, ziemniaki, boczek wędzony-parzony, makaron drobny, przyprawy)

Kaszotto z warzywami i kurczakiem (kasza pęczak, brokuł, pieczarka, filet z kurczaka, groszek,cebula)

Kompot agrest malina, woda z cytryną

Owoc

16.05.

  

Zupa z fasolki szparagowej (porcje rosołowe, fasolka szparagowa żółta, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy)

Klopsiki w sosie węgierskim z ryżem
(karkówka b/k, filet z kurczaka, jajko, cebula, bułka tarta,przyprawy, ryż)

Sałata lodowa z jogurtem

Sok pomarańczowy, woda mineralna

 

 

     
 10.05.
 

Zupa gulaszowa, pieczywo (szynka b/k, papryka, cebula, czosnek, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, kukurydza)

Makaron z serem i musem truskawkowym (mąka, jaja, mleko, ser półtłusty, cukier, truskawki )

Kompot wieloowocowy, woda z cytryną

 

17.05.

 

 

Krupnik z kaszy jęczmiennej (skrzydła indycze, ziemniaki, kasza jęczmienna, włoszczyzna, przyprawy)\

Schab po góralsku z ziemniakami (schab b/k, kapusta kwaszona, cebula, mąka pszenna, olej, śmietana 12%)

Kompot rabarbar-śliwka, woda z cytryną

 

 11.05.  

Zupa pieczarkowa (porcje rosołowe, pieczarki, włoszczyzna, przyprawy, śmietana 18%)

Filet grillowany z ziemniakami (filet z kurczaka, przyprawy, ziemniaki)

Kapusta zasmażana (młoda kapusta, koper, cebula, śmietana 12%, mąka pszenna, przyprawy)

Sok jabłkowy, woda mineralna

18.05.

Zupa włoska minestrone (porcje rosołowe, fasolka szparagowa, cukinia, pomidor, groszek zielony, marchew, makaron drobny)

Pierogi z truskawkami i sosem waniliowym (mąka pszenna, jaja, woda, cukier, truskawki, śmietana, cukier waniliowy)

Kompot wiśniowy, woda z cytryną

 

12.05.  

 

Zupa pomidorowa z ryżem (porcje rosołowe, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, przyprawy, ryż)

Fishburger z ziemniakami (filet z morszczuka, cebula, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy)

Surówka z kiszonej kapusty (kapusta kwaszona, marchew, cebula, jabłko, olej, przyprawy)

Kisiel wiśniowy, woda z cytryną

 


19.05.

 

Żurek z jakiem, pieczywo (zakwas na żur, jaja, włoszczyzna, ziemniaki, chrzan tarty)

Morszczuk panierowany z ziemniakami (filet z morszczuka, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, przyprawy, olej)

Surówka z białej kapusty (kapusta

Sok jabłkowy, woda mineralna

 


 

 13.05.  

Zupa jarzynowa (ziemniaki, marchew z groszkiem, kalafior, brokuł, brukselka, kapusta biała, koper, śmietana 18%, przyprawy)

Gulasz wieprzowy z ziemniakami (szynka b/k, cebula, czosnek, olej, mąka, ziemniaki

Sałatka z buraczków (buraki, cebula, olej, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda z cytryną

 20.05.

 

Rosół z makaronem (porcje rosołowe, szponder wołowy, włoszczyzna, przyprawy, jaja, mąka)

Udko z kurczaka z ziemniakami

Mizzeria ze szczypiorkiem (ogórek zielony, śmietana 12%, szczypior, przyprawy)

Kompot agrest-truskawka, woda z cytryną

 

1 Zboża zawierające gluten 8 Orzechy
2 Skorupiaki i produkty pochodne 9 Seler i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne 10 Gorczyca i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne 11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne (arachidowe) 12 Dwutlenek siarki
6 Soja i produkty pochodne 13 Łubin
7 Mleko i produkty pochodne 14 Mięczaki

Numery alergenów występujących w posiłkach