Stołówka szkolna (ul. K. B. Kominka 1)

A- A A+

chef 1417239 960 720

 

 ZAPISY NA OBIADY

Zapisy na korzystanie z obiadów i świetlicy w roku szkolnym 2021/2022 będą dokonywane w dniach od 14 do 23.06. 2021 r.

SPOSOBY ZAPISYWANIA I ZŁOŻENIA KART:

  • Pobranie karty osobiście w szkole - karty będą wyłożone przy dolnym wejściu do szkoły.
  • Pobranie ze strony internetowej szkoły.
  • Wypełnione karty należy złożyć w szkole w wyznaczonym miejscu przy dolnym wejściu do szkoły (będzie wystawiony pojemnik, do którego należy wrzucić wypełnione karty)

Wypełnione karty należy dostarczyć do 24 czerwca.

  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady i/lub do świetlicy jest złożenie karty.
  • Karty na obiady i do świetlicy należy złożyć na nowo każdego roku szkolnego (nie ma kontynuacji z roku poprzedniego).

UWAGA: Bardzo proszę nie przesyłać informacji mailowych, aby zapisać dziecko na obiady lub do świetlicy. Warunkiem zapisania dziecka jest złożenie wypełnionej karty
w szkole.

 

KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY  OŚWIADCZENIE RODZICA - RODO   INFORMACJE DLA RODZICÓW O OBIADACH   

Jadłospis

            od 15.11.2021r. do  26.11.2021r.

15.11

Zupa ziemniaczana (marchew, seler, pietruszka ,por, ziemniaki, boczek wędzony, kości wp., makaron zacierka    1,8

Spaghetti bolognese z serem żółtym (makaron, koncentrat, ser żółty, marchewka, cebula, wołowina, karkówka, przyprawy)

Ogórek zielony    1,6,8

Kompot            

22.11

Krupnik z kaszą jęczmienną(marchew, seler, por, pietruszka, kasza jęczmienna, ziemniaki, porcje, szyje z indyka)  1,8

Makaron z indykiem, pomidorami i cukinią (makaron, indyk filet, pomidory koktajlowe, pomidory suszone, cukinia, cebula)

Sałata lodowa s sosem czosnkowym ( sałata lodowa, jogurt naturalny, czosnek, szczypior)  1,6,8

Kompot

    

16.11

Zupa  z fasolki szparagowej i kalafiora ( marchew, seler, por, pietruszka, fasolka szp., kalafior, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy, skrzydło z indyka, porcje ros.)   1,6,8

Filet z morszczuka saute (morszczuk, mąka)

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i warzywami( kapusta kiszona, jabłko, marchewka, seler)

Ziemniaki    1,2,3,6

Kompt

23.11

Zupa dyniowo- paprykowa z muszelkami (marchew, seler, por, pietruszka, ziemniaki, dynia, papryka ,makaron, śmietanka 18%, przyprawy)  1,6,8

Schab w sosie własnym(schab, cebula, mąka)

Surówka z selera i ogórka korniszona(ogórek konserwowy, seler) 1,2,6         

Kasza gryczana, kompot

17.11

Zupa   ogórkowa (ogórek kiszony, marchew, seler, por pietruszka, ziemniaki, śmietana 18%, porcje ros., skrzydło z indyka, przyprawy   1,6,8

Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem (ziemniaki, jajka, mąka, cebula, przyprawy, śmietana, cukier)

Kompot, owoc        1,2,6

24.11

Zupa szczawiowa z jajkiem (marchew, seler, por, pietruszka, szczaw, jajka, śmietana, ziemniaki)  1,2,6,8

Ryż z polewą truskawkową(ryż, truskawki, śmietana 12%)   1,6

Kompot

Owoc   

      

18.11

Zupa pieczarkowa z makaronem(pieczarki, marchew, seler, por, pietruszka ,makaron, śmietana, skrzydło z indyka, porcje rosołowe)  1,6,8

Kotlet z kurczaka w cieście( filet z kurczaka, jajka, mąka, przyprawy)

Surówka z białej kapusty  z koperkiem (Kapusta, koper, olej, przyprawy)  1,2,6

Ziemniaki, kompot

     

25.11

Zupa  pomidorowa  z ryżem(marchew, seler, por, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana18%, przyprawy) 1,8

Filet z miruny w panierce (filet z miruny, jajka, mąka, bułka tarta, przyprawy)       

Surówka z  kapusty pekińskiej(kapusta pekińska, marchewka, majonez, śmietana12%) 1,2,3,6

 Ziemniaki, kompot

          

19.11

Bulion z kaszą manną ( marchew, seler, por, pietruszka, kasza manna, ziemniaki, skrzydło, porcje ros., przyprawy          1,8

Gołąbki w sosie pomidorowym (ryż, karkówka, łopatka, cebula, kapusta, koncentrat pom., pomidory w puszce, mąka)      1  

Kompot, owoc

26.11

Barszcz czerwony (buraki, marchew, seler, por, pietruszka, ziemniaki, śmietana, przyprawy)   1,6,8

Pierogi ruskie z cebulką i śmietaną (ser biały, mąka, ziemniaki, cebula, śmietana) 1,6

Kompot  

Owoc

ALERGENY: 1) Gluten      4) Orzeszki ziemne      7) Orzechy     10) Nasiona sezamu

                       2) Jaja          5) Soja                          8) Seler

                       3) Ryby        6) Mleko                      9) Gorczyca                 

 

 

INFORMACJA O PŁATNOŚCIACH

ZA KORZYSTANIE Z OBIADÓW

W bieżącym roku szkolnym zmieniony został termin wnoszenia opłat za posiłki obiadowe w  stołówkach Szkoły Podstawowej nr 3  w Polkowicach (w obydwu budynkach). Należną kwotę za obiady osoby stołującej się należy opłacać wyłącznie przelewem na konto bankowe szkoły w terminie od 5 do 10 dnia następnego miesiąca, którego dotyczy płatność (czyli, za miesiąc wrzesień należy zapłacić do 10 października).

Nieobecności ucznia na obiadach, wyłącznie wcześniej zgłoszone u intendenta, będą już odliczone. Informację o należnej kwocie do zapłaty intendent będzie przesyłał każdemu rodzicowi/opiekunowi prawnemu przez dziennik elektroniczny w 3 - 4 dniu miesiąca.

Prosimy o dokładne kwoty wpłat, aby uniknąć zwrotów bądź dopłat.

Nr rachunku bankowego:

- stołówka na ul. Kominka:  67 1020 3017 0000 2202 04 85 7324

- stołówka na ul. Ociosowej: 72 1020 3017 0000 2002 0485 7332

W tytule przelewu należy podać koniecznie:
- imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, którego opłata dotyczy.

Numery telefonów do kontaktów z intendentem w sprawie obiadów:

- stołówka na ul. Kominka:    76 845 -16 - 42 w.7

- stołówka na ul. Ociosowej:  76 845 – 65 -15 w. 225

Przypominamy:

Nieobecności dziecka na obiedzie należy zgłosić telefonicznie najpóźniej do godziny 8:30 danego dnia u intendenta. Nieobecność na obiedzie, która nie będzie wcześniej  zgłoszona, nie podlega zwrotowi kosztów.

                                                                                                                     Kierownik świetlicy