Stołówka szkolna (ul. K. B. Kominka 1)

A- A A+

chef 1417239 960 720

 

 ZAPISY NA OBIADY

Zapisy na korzystanie z obiadów i świetlicy w roku szkolnym 2021/2022 będą dokonywane w dniach od 14 do 23.06. 2021 r.

SPOSOBY ZAPISYWANIA I ZŁOŻENIA KART:

  • Pobranie karty osobiście w szkole - karty będą wyłożone przy dolnym wejściu do szkoły.
  • Pobranie ze strony internetowej szkoły.
  • Wypełnione karty należy złożyć w szkole w wyznaczonym miejscu przy dolnym wejściu do szkoły (będzie wystawiony pojemnik, do którego należy wrzucić wypełnione karty)

Wypełnione karty należy dostarczyć do 24 czerwca.

  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady i/lub do świetlicy jest złożenie karty.
  • Karty na obiady i do świetlicy należy złożyć na nowo każdego roku szkolnego (nie ma kontynuacji z roku poprzedniego).

UWAGA: Bardzo proszę nie przesyłać informacji mailowych, aby zapisać dziecko na obiady lub do świetlicy. Warunkiem zapisania dziecka jest złożenie wypełnionej karty
w szkole.

 

KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY  OŚWIADCZENIE RODZICA - RODO   INFORMACJE DLA RODZICÓW O OBIADACH   

Jadłospis     

od 09.05.2022r. do  20.05.2022r.

 09.05

 

Zupa ziemniaczana (włoszczyzna, , kości, boczek ziemniaki, zacierka przyprawy.)   1,8

Kaszotto z kaszy pęczak z warzywami i kurczakiem, (kasza , brokuły, fasolka szparagowa, cebula)

Kompot

Owoc  

 

 


        

16.05

 

 

Zupa z fasolki szparagowej (Fasolka szparagowa, włoszczyzna, ziemniaki, porcje rosołowe, skrzydło, śmietana, przyprawy)   1,6,8

Klopsiki w sosie węgierskim (karkówka, filet, jajko, bułka tarta, cebula, koncentrat pomidorowy)

Ryż na sypko

Sałata lodowa z sosem jogurtowym (sałata lodowa, szczypior, jogurt naturalny)

Kompot

  

10.05

 

 

 

Zupa grochowa z kiełbasą (włoszczyzna, ziemniaki, groch, kiełbasa, przyprawy) 1,8

Makaron z serem i musem truskawkowym (makaron, twaróg, masło, truskawki, śmietana)

Pieczywo, kompot

Owoc 1,6

17.05.

 


 

Krupnik z kaszy jęczmiennej (włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, kości wp. przyprawy) 1,8      

Schab po góralsku (schab, mąka, kapusta kiszona,)

Ziemniaki

Kompot , owoc   1,2,6

 

 

     

 

 11.05.

 

 

Zupa   ogórkowa (ogórek kiszony, włoszczyzna ziemniaki, śmietana 18%, porcje ros., skrzydło z indyka, przyprawy)   1,6,8

Nugetssy z kurczaka (filet, jajka, bułka tarta,)

Sałata masłowa ze śmietaną (sałata, szczypior, śmietana)

Ziemniaki, kompot      1,2,6

18.05.


 

Zupa włoska minestrone (włoszczyzna, seler naciowy, cukinia, papryka, groszek, makaron ,fasolka, ziemniaki) 1,6,8

Knedle z truskawkami i sosem waniliowym (ziemniaki, mąka, truskawki, śmietana)  

Kompot, owoc   1,6

           


 

       

            

 12.05.

 

Zupa pomidorowa z ryżem(włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana, skrzydło, porcje rosoł., przyprawy)      1,6,8

Hamburger rybny (morszczuk, cebula, jajka,bułka tarta)

Surówka z kiszonej kapusty z warzywami i jabłkiem(kiszona kapusta, marchewka, jabłko, seler, olej)

Kompot , ziemniaki  1,2,3,8

 

 


 

19.05.


  

Żurek z jajkiem (włoszczyzna, żurek , kości, ziemniaki, jajka, śmietana, przyprawy.)   1,2,68

Filet z miruny w panierce(filet z miruny, mąka, jaja, bułka tarta, przyprawy)

Surówka z białej kapusty i ogórka zielonego z koperkiem(biała kapusta, koperek, ogórek ,olej)  

Ziemniaki, pieczywo, kompot  1,2,3,6      


    

          

13.05.

 

Zupa pieczarkowa z makaronem (pieczarki, makaron, włoszczyzna ,porcje ros., ziemniaki ) 1,6,8

Gulasz wieprzowy z ziemniakami(szynka, mąka, cebula, przyprawy)

Buraczki z cebulką (buraki, cebula, olej)

Kompot  1,6


20.05.

 

Rosół z makaronem(włoszczyzna, makaron, skrzydło z indyka, porcje rosołowe, szponder)   1,8

Udko kurczaka z pieca (udko, przyprawy)

Mizeria ze śmietaną i szczypiorkiem ( ogórek zielony, śmietana, szczypiorek)

Ziemniaki, kompot 1,6

 

ALERGENY: 1) Gluten      4) Orzeszki ziemne      7) Orzechy     10) Nasiona sezamu

                       2) Jaja          5) Soja                          8) Seler

                       3) Ryby        6) Mleko                      9) Gorczyca                 

 

 

INFORMACJA O PŁATNOŚCIACH

ZA KORZYSTANIE Z OBIADÓW

W bieżącym roku szkolnym zmieniony został termin wnoszenia opłat za posiłki obiadowe w  stołówkach Szkoły Podstawowej nr 3  w Polkowicach (w obydwu budynkach). Należną kwotę za obiady osoby stołującej się należy opłacać wyłącznie przelewem na konto bankowe szkoły w terminie od 5 do 10 dnia następnego miesiąca, którego dotyczy płatność (czyli, za miesiąc wrzesień należy zapłacić do 10 października).

Nieobecności ucznia na obiadach, wyłącznie wcześniej zgłoszone u intendenta, będą już odliczone. Informację o należnej kwocie do zapłaty intendent będzie przesyłał każdemu rodzicowi/opiekunowi prawnemu przez dziennik elektroniczny w 3 - 4 dniu miesiąca.

Prosimy o dokładne kwoty wpłat, aby uniknąć zwrotów bądź dopłat.

Nr rachunku bankowego:

- stołówka na ul. Kominka:  67 1020 3017 0000 2202 04 85 7324

- stołówka na ul. Ociosowej: 72 1020 3017 0000 2002 0485 7332

W tytule przelewu należy podać koniecznie:
- imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, którego opłata dotyczy.

Numery telefonów do kontaktów z intendentem w sprawie obiadów:

- stołówka na ul. Kominka:    76 845 -16 - 42 w.7

- stołówka na ul. Ociosowej:  76 845 – 65 -15 w. 225

                                                                                                                     Kierownik świetlicy