Stołówka szkolna (ul. K. B. Kominka 1)

A- A A+

chef 1417239 960 720

 

Jadłospis

       od 02.03.2020 r. do  13.03.2020 r.

02.03

Zupa pomidorowa z makaronem1,6,8

Gyros z tzatzykami

Ziemniaki  1,6

Kompot

Soczek owocowy

                           

   09.03

   

Zupa ogórkowa  1,6,8

Chińskie danie z ryżem i kurczakiem 

Kompot  1

Owoc

       

03.03

Zupa krem dyniowo-marchewkowy
z pestkami dyni i grzankami    1,6,8

Kotlet schabowy panierowany 

Surówka z kapusty pekińskiej

Ziemniaki    1,2,6

Kompot

  10.03

 

Zupa pieczarkowa  1,6,8

Pulpety w sosie pomidorowym

Sałata lodowa z jogurtem naturalnym

Ziemniaki  1,2,6

Kompot

               

04.03

Żurek z jajkiem    1,2,6,8

Ryż z polewą truskawkową 1,2,6

Kompot, owoc

Pieczywo

  11.03

Barszcz czerwony   1,6,8

Pierogi ruskie z okrasą i śmietaną  1,6

Kompot

Owoc

        

05.03

Zupa kalafiorowa   1,6,8

Gulasz wieprzowy

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem

Kasza pęczak  1

Kompot

 

 12.03

Krupnik ryżowy   1,8

Roladka drobiowa z serem i papryką

Ziemniaki

Sałatka z ogórka kiszonego
z marchewką

 Kompot            1,6

               

06.03

Zupa fasolowa    1,8

Hamburger rybny

Surówka z kiszonej kapusty

Ziemniaki     1,2,3

Kompot

 13.03

Kapuśniak ze słodkiej kapusty
z pomidorami 1,8

Filet rybny z miruny w cieście

Surówka colesław

Ziemniaki     1,2,3,6

Kompot

ALERGENY: 1) Gluten      4) Orzeszki ziemne      7) Orzechy     10) Nasiona sezamu

                      2) Jaja          5) Soja                        8) Seler

                      3) Ryby        6) Mleko                     9) Gorczyca                

 

 

INFORMACJA
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

Z dniem 13 grudnia 2014 zaczęło obowiązywać rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności”, między innymi dotyczących składników powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informujemy, że w sporządzanych przez naszą stołówkę potrawach mogą występować substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które zostały wyszczególnione w załączniku II Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011.

  • Kolorem czerwonym zostały wyszczególnione substancje alergizujące, które mogą występować w potrawach serwowanych przez naszą stołówkę szkolną.

 Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie, orzechy nerkowca orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamie, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin i produkty przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki i produkty przygotowane na ich bazie.

 

 

INFORMACJE O PŁATNOŚCIACH ZA OBIADY
W STOŁÓWCE SZKOLNEJ PRZY UL. KARDYNAŁA B. KOMINKA 1

OPŁATA W MARCU 2020 WYNOSI:

- uczniowie kl. 0 – IV -  99,00 zł   (4,50 zł x 22 dni)

- grupa przedszkolna Montessori –154,00 zł

 

TERMIN PŁATNOŚCI:

  1. Gotówką lub kartą płatniczą u intendenta szkoły – od 10 do 13 marca.
  2. Przelewem bankowym – do 16 marca

 

Przy płatności przelewem na rachunku bankowym należy podać informacje:

  • Rachunek bankowy: Szkoła Podstawowa nr 3 w Polkowicach, ul. Kardynała B. Kominka 1
  • Nr konta: 67 1020 3017 0000 2202 0485 7324.
  • W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko ucznia / klasę / płatność za miesiąc ……..

WAŻNE:

  • Przelewem bankowym opłata za obiady musi być dokonana najpóźniej do 15 każdego miesiąca.
  • Przed dokonaniem płatności przelewem Rodzic zobowiązany jest do wcześniejszego  uzgodnienia dokładnej kwoty do zapłaty za dany miesiąc 
    z  intendentem osobiście lub telefonicznie: nr tel.: 76 845 16 42, wew. 7,
    (należy bowiem sprawdzić, czy kwota jest pomniejszona o zgłoszoną wcześniej nieobecność dziecka na obiedzie).
  • Nieobecność dziecka na obiedzie w dniu bieżącym należy zgłosić najpóźniej do godz. 8.30 intendentowi szkoły osobiście lub telefonicznie. Obiad na wynos można wziąć nieobecnemu dziecku tylko w wyjątkowych sytuacjach, za zgodą kierownika świetlicy.
  • Nieobecność dzieci na obiedzie ze względu na wycieczki klasowe zgłasza intendentowi wychowawca klasy.

                                    Kierownik świetlicy:
                                                      Małgorzata Jakubowska