Stołówka szkolna (ul. K. B. Kominka 1)

A- A A+

chef 1417239 960 720

 

 

ZAPISY NA OBIADY I DO ŚWIETLICY
W BUDYNKU SZKOŁY PRZY UL. KARDYNAŁA B. KOMINKA 1

Zapisy na korzystanie z obiadów i świetlicy w roku szkolnym 2022/2023 będą dokonywane w dniach od 13 do 24.06. 2022 r.

SPOSOBY ZAPISYWANIA I ZŁOŻENIA KART:

  • Pobranie karty osobiście w szkole - karty będą wyłożone przy dolnym wejściu do szkoły.
  • Pobranie ze strony internetowej szkoły.
  • Wypełnione karty należy złożyć w szkole w wyznaczonym miejscu przy dolnym wejściu do szkoły (będzie wystawiony pojemnik, do którego należy wrzucić wypełnione karty).
  • Uczniowie obecnych klas III i IV otrzymają w szkole Karty obiadowe
    i przekażą wypełnione wychowawcy klasy lub kierownikowi świetlicy.
  • Warunkiem zapisania dziecka na obiady i/lub do świetlicy jest złożenie karty.
  • Karty na obiady i do świetlicy należy złożyć na nowo każdego roku szkolnego (nie ma kontynuacji z roku poprzedniego).

Wypełnione karty należy dostarczyć do 24 czerwca.

KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY     KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA DO ŚWIETLICY    INFORMACJE DLA RODZICÓW

 

Jadłospis     

od 19.06.2022r. do  30.06.2022r.

 19.09.

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, kości wp. kiełbasa śląska)

Pierogi ruskie z okrasą (ser biały, ziemniaki, mąka, cebula, sól, pieprz, boczek wędzony)

Kompot (woda, truskawka, cukier)

Owoc


 

 


 


        

26.09.

 


  

Bulion ryżowy (ziemniaki ,ryż, marchew, pietruszka, seler, por ,porcja rosołowa, skrzydło z indyka, sól, pieprz)

Spaghetti bolognese z serem żółtym (karkówka , wołowina, cebula, koncentrat pomidorowy, makaron(mąka,) ser żółty, sól. pieptrz)

Ogórek korniszon

Sok pomarańczowy (woda, koncentrat soku pomarańczowego )


  

20.09.

 

 

 

Zupa pieczarkowa (pieczarki, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, przyprawy, śmietana 18%)

Filet z kurczaka w cieście (filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna, olej, sól, pieprz)

Mizeria ze szczypiorkiem (ogórek zielony, śmietana 18%, szczypior, sól, pieprz)

Ziemniaki

Kompot (woda, rabarbar, wiśnia, cukier

 

27.09.

 


 

Krem z dyni z grzankami i pestkami dyni (dynia, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, sól, pieprz)

Grzanki (chleb pszenny ,zioła)

Nuggetsy z kurczaka (filet, jaja, bułka tarta, sól, pieprz)

Sałata masłowa z rzodkiewką (sałata, rzodkiewka, szczypior, jogurt naturalny, sól, pieprz)

Ziemniaki

Kompot owocowy (woda, porzeczka, śliwka, cukier)


 

 

     

 

 21.09.

 

 

Krupnik z kaszą jęczmienną(ziemniaki, kasza,marchew, pietruszka, seler, por, kości wp., sól, pieprz)

Leczo z makaronem (cukinia, papryka czerwona, pomidory, kiełbasa, cebula, koncentrat pomidorowy, pszenica durum,

Sok jabłkowy (woda, koncentrat soku jabłkowego)

Owoc


 

28.09.

Zupa fasolowa (fasola, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, kości wp. sól, pieprz)

Naleśniki z dżemem( mąka, mleko, jajka, olej, dżem truskawkowy)

Kompot (woda, wiśnie, cukier)

Owoc



       

 


 

       

            

 22.09.

 

    

Zupa pomidorowa z ryżem (ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, porcje rosołowe ,śmietana 18%, sól, pieprz, ryż)

Miruna w panierce (filet z miruny, mąka ,jajka, bułka tarta, sól, pieprz)

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty i marchewki (kapusta biała, , marchew, cebula, olej, sól, pieprz)

Kompot (woda, wiśnie, cukier)


 


 

29.09.


  

 

Zupa rywalka (ogórek kiszony, pomidory, porcje rosołowe, ,marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%,mąka pszenna, jaja sól, pieprz)

Polędwiczki w sosie własnym z kaszą jęczmienną (polędwiczka wp., cebula, czosnek mąka, sól, pieprz)

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą (kapusta pekińska, kukurydza, marchewka, śmietana 12%, szczypior, sól, pieprz)

kompot (woda, truskawki, cukier)


 

 

 

                         

23.09.

 

Zupa z fasolki szparagowej (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, sól, pieprz

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną (wołowina zrazowa, cebula, czosnek, musztarda, olej, mąka, sól, pieprz, sos sojowy)

Buraczki z cebulką (buraczki, cebula, olej, cukier, sól, pieprz)

Kompot (woda, mieszanka owocowa, cukier)

 


 


30.09.

 

Zupa neapolitańska (ziemniaki, marchew z groszkiem, pietruszka, seler, por, makaron(mąka pszenna, jaja), sól, pieprz)

Ryba w warzywach (filet z miruny, marchewka, seler, pietruszka , cebula, por, koncentrat

pomidorowy, mąka, sól, pieprz)

Ziemniaki

Sok jabłkowy ( woda, koncentrat soku jabłkowego)

Owoc 

 

               

ALERGENY: 1) Gluten      4) Orzeszki ziemne      7) Orzechy     10) Nasiona sezamu

                       2) Jaja          5) Soja                          8) Seler

                       3) Ryby        6) Mleko                      9) Gorczyca                 

 

 

INFORMACJA O PŁATNOŚCIACH

ZA KORZYSTANIE Z OBIADÓW

W bieżącym roku szkolnym zmieniony został termin wnoszenia opłat za posiłki obiadowe w  stołówkach Szkoły Podstawowej nr 3  w Polkowicach (w obydwu budynkach). Należną kwotę za obiady osoby stołującej się należy opłacać wyłącznie przelewem na konto bankowe szkoły w terminie od 5 do 10 dnia następnego miesiąca, którego dotyczy płatność (czyli, za miesiąc wrzesień należy zapłacić do 10 października).

Nieobecności ucznia na obiadach, wyłącznie wcześniej zgłoszone u intendenta, będą już odliczone. Informację o należnej kwocie do zapłaty intendent będzie przesyłał każdemu rodzicowi/opiekunowi prawnemu przez dziennik elektroniczny w 3 - 4 dniu miesiąca.

Prosimy o dokładne kwoty wpłat, aby uniknąć zwrotów bądź dopłat.

Nr rachunku bankowego:

- stołówka na ul. Kominka:  67 1020 3017 0000 2202 04 85 7324

- stołówka na ul. Ociosowej: 72 1020 3017 0000 2002 0485 7332

W tytule przelewu należy podać koniecznie:
- imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc, którego opłata dotyczy.

Numery telefonów do kontaktów z intendentem w sprawie obiadów:

- stołówka na ul. Kominka:    76 845 -16 - 42 w.7

- stołówka na ul. Ociosowej:  76 845 – 65 -15 w. 225

                                                                                                                     Kierownik świetlicy