Zakończyły się wakacje. Mam nadzieję, że upłynęły one w miłej, spokojnej i bezpiecznej atmosferze. Stajemy u progu nowego roku szkolnego pełni zapału, sił, nadziei, ale i z obawą o to, jaki będzie ten rok. Życzę Wam i sobie, aby był to rok „normalnej” nauki, w murach szkoły, a nie przed ekranami komputerów. Wierzę, że nauczeni doświadczeniami poprzednich miesięcy, będziemy potrafili przetrwać czas pandemii. Dlatego proszę wszystkich: Uczniów, Nauczycieli, Rodziców i Pracowników szkoły o odpowiedzialność i zrozumienie, o przestrzeganie procedur i stosowanie się do zaleceń. Tylko to sprawi, że nasza szkoła będzie miejscem bezpiecznym i będziemy mogli dobrze wykorzystać ten rok szkolny. Kochani Uczniowie, życzę Wam, aby nauka stała się fascynującą przygodą, a czas spędzony w szkole był źródłem inspiracji, satysfakcjonujących doświadczeń, rozwijania pasji oraz budowania przyjaznych relacji z rówieśnikami. Ważne, abyście kierowali się zasadą, że „uczycie się nie dla szkoły, a dla życia”.
Drodzy Rodzice, stanowicie ważną część społeczności szkolnej. Wasze opinie i sugestie są bardzo istotne. W nadchodzącym roku szkolnym życzę Państwu wielu powodów do zadowolenia i dumy, a także dużo cierpliwości i spokoju. Liczę również na owocną współpracę i wsparcie. To od nas – Nauczycieli i Rodziców zależy w dużej mierze czy uśmiech zagości na twarzach naszych dzieci.
Szanowni Nauczyciele i Pracownicy szkoły, życzę, aby praca, która jest Waszym życiowym powołaniem, dawała tyle satysfakcji i spełnienia, ile oczekujecie. Życzę też, aby nowe wyzwania przyniosły Wam wiele sukcesów w życiu zawodowym.
Wszystkim Uczniom, Rodzicom, Nauczycielom i Pracownikom szkoły życzę dużo zdrowia oraz bezpiecznej pracy. Ze swojej strony mogę obiecać, że dołożę wszelkich starań, by jakość funkcjonowania naszej szkoły stale się podnosiła. Jestem przekonana, że będą nas łączyć tylko dobre sprawy, czego z całego serca życzę całej społeczności szkolnej u progu nowego roku szkolnego 2021/22.
Z wyrazami szacunku
Adriana Ciupka