Stołówka szkolna (ul. K. B. Kominka 1)

A- A A+

chef 1417239 960 720

 

Jadłospis

od 20.01.2020 r. do  31.01.2020 r.

20.01

Zupa pomidorowa z ryżem  1,6,8

Kopytka z okrasą

Surówka z marchewki i jabłka  1,6

Kompot

Owoc      

                    

27.01

Barszcz czerwony zabielany  1,6,8

Kluski na parze z polewą truskawkową   1,6

Kompot

Owoc

        

21.01

Zupa włoska minestrone   1,8

Kotlet mielony

Surówka z pora i jabłka

Ziemniaki    1,2,6

Kompot

28.01

Bulion ryżowy   1,8

Kotlet drobiowy w panierce z sezamem

Mizeria   1,2,6,10

Kompot, ciastko zbożowe

               

22.01

Żurek z kiełbasą i jajkiem   1,6,8

Naleśniki z dżemem  1,2,6

Kompot

Owoc

Pieczywo

29.01

Zupa ogórkowa    1,6,8

Makaron penne z łososiem wędzonym

Sałata lodowa  z sosem jogurtowym 1,3,6

Kompot

        

23.01

Zupa pieczarkowa  1,6,8

Gulasz wieprzowy z kaszą bulgur

Surówka z ogórka kiszonego z cebulką

Ziemniaki      1

Kompot

 

30.01

Krupnik z kaszą jęczmienną   1,8

Schab po góralsku

Ziemniaki      1

Kompot

Owoc 

               

24.01

Zupa fasolowa    1,8

Filet z morszczuka saute

Surówka z białej kapusty z koperkiem

Ziemniaki      1,3

Kompot, soczek owocowy

31.01

Zupa kalafiorowa   1,6,8

Klopsiki w sosie węgierskim

Surówka z kapusty pekińskiej

z kukurydzą

Ziemniaki     1,6

Kompot

ALERGENY: 1) Gluten      4) Orzeszki ziemne      7) Orzechy     10) Nasiona sezamu

                      2) Jaja          5) Soja                        8) Seler

                      3) Ryby        6) Mleko                     9) Gorczyca                

 

 

INFORMACJA
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

Z dniem 13 grudnia 2014 zaczęło obowiązywać rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności”, między innymi dotyczących składników powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informujemy, że w sporządzanych przez naszą stołówkę potrawach mogą występować substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które zostały wyszczególnione w załączniku II Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011.

  • Kolorem czerwonym zostały wyszczególnione substancje alergizujące, które mogą występować w potrawach serwowanych przez naszą stołówkę szkolną.

 Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie, orzechy nerkowca orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamie, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin i produkty przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki i produkty przygotowane na ich bazie.

 

 

INFORMACJE O PŁATNOŚCIACH ZA OBIADY
W STOŁÓWCE SZKOLNEJ PRZY UL. KARDYNAŁA B. KOMINKA 1

OPŁATA W LUTYM 2020 WYNOSI:

- uczniowie kl. 0 – IV -  45,00 zł   (4,50 zł x 10 dni)

- grupa przedszkolna Montessori –70,00 zł

 TERMIN PŁATNOŚCI:

  1. Gotówką lub kartą płatniczą u intendenta szkoły – od 3 do 5 lutego.
  2. Przelewem bankowym – do 7 lutego.

 

Przy płatności przelewem na rachunku bankowym należy podać informacje:

  • Rachunek bankowy: Szkoła Podstawowa nr 3 w Polkowicach, ul. Kardynała B. Kominka 1
  • Nr konta: 67 1020 3017 0000 2202 0485 7324.
  • W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko ucznia / klasę / płatność za miesiąc ……..

WAŻNE:

  • Przelewem bankowym opłata za obiady musi być dokonana najpóźniej do 15 każdego miesiąca.
  • Przed dokonaniem płatności przelewem Rodzic zobowiązany jest do wcześniejszego  uzgodnienia dokładnej kwoty do zapłaty za dany miesiąc 
    z  intendentem osobiście lub telefonicznie: nr tel.: 76 845 16 42, wew. 7,
    (należy bowiem sprawdzić, czy kwota jest pomniejszona o zgłoszoną wcześniej nieobecność dziecka na obiedzie).
  • Nieobecność dziecka na obiedzie w dniu bieżącym należy zgłosić najpóźniej do godz. 8.30 intendentowi szkoły osobiście lub telefonicznie. Obiad na wynos można wziąć nieobecnemu dziecku tylko w wyjątkowych sytuacjach, za zgodą kierownika świetlicy.
  • Nieobecność dzieci na obiedzie ze względu na wycieczki klasowe zgłasza intendentowi wychowawca klasy.

                                    Kierownik świetlicy:
                                                      Małgorzata Jakubowska