Jadłospis tygodnia

 

Stołówka

INFORMACJE O ZAPISACH NA OBIADY I DO ŚWIETLICY
NA ROK SZKOLNY 2023/2024

Szczegółowe informacje dla budynków szkoły:

Ociosowa                                                             Kominka

 

JADŁOSPIS

12.02.2024 – 16.02.2024 r.

DATA

RODZAJE POTRAW

SKŁADNIKI POTRAW
z zaznaczonymi alergenami

PONIEDZIAŁEK

12.02.2024

I danie: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

II danie:
Spaghetti bolognese

Ogórek kiszony

Kompot wiśniowy

I danie: kapusta włoska, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, porcje rosołowe, sól, pieprz

II danie:  karkówka ,wołowina, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, mąka pszenna, sól, zioła, pieprz, makaron(pszenica), ser żółty(z mleka)

Ogórek kiszony

- woda, wiśnie, cukier

WTOREK

13.02.2024

I danie: Zupa Shrek z grzankami

II danie: Nuggetsy z kurczaka ziemniakami

Mizeria

Kompot wieloowocowy

 

 

I danie: ziemniaki, brokuły, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, śmietana 18%( z mleka)

-bagietka(pszenica), zioła

II danie: ziemniaki, filet, jaja, bułka tarta(pszenica),mąka pszenna, olej rzepakowy sól, pieprz

-ogórek zielony, śmietana( z mleka), sól, pieprz

Ziemniaki

-woda, śliwka, porzeczka, jabłko mrożone, cukier

ŚRODA

14.12.2024

I danie: Zupa grochowa z kiełbasą

Pieczywo mieszane

II danie:
Parowce z sosem bananowo truskawkowym

Sok pomarańczowy

 

 

-I danie: ziemniaki, groch, kiełbasa ,marchew, pietruszka, seler, por, kości wp. sól, pieprz

Pieczywo pszenno żytnie i razowe( pszenica, żyto)

II danie: mąka pszenna, jaja, drożdże, truskawki, banan, śmietana 18%(z mleka) cukier

-woda, koncentrat z pomarańczy, cukier,

CZWARTEK

15.02.2024

I danie: Zupa z fasolki szparagowej

II danie:

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Surówka z czerwonej kapusty

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

I danie: ziemniaki, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, rosołowa, koper, sól, pieprz

II danie: kasza gryczana ,wołowina zrazowa, cebula, mąka pszenna, musztarda, sól, pieprz,

- czerwona kapusta, jabłko, chrzan, śmietana, majonez, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz

- woda, rabarbar, truskawka mrożona, cukier

PIĄTEK

16.02.2023

I danie: Żurek z jajkiem
II danie:
Hamburger rybny

Surówka wielowarzywna

Sok jabłkowy

I danie: ziemniaki, zakwas żurku, marchew, pietruszka, seler, por, jaja, śmietana 18%( z mleka), kości wp., sól, pieprz

II danie: filet z miruny, jaja, bułka tarta( pszenica) , cebula, sól, pieprz

-kapusta biała, marchew, papryka, kukurydza, ogórek kiszony, cebula, olej  sól, pieprz

- woda, koncentrat soku jabłkowego

JADŁOSPIS 
19.02.2023 - 23.02
.2023 r.

DATA

RODZAJE POTRAW

SKŁADNIKI POTRAW
z zaznaczonymi alergenami

PONIEDZIAŁEK

19.02.2024

I danie:Zupa ogórkowa

II danie:
Kurczak w sosie curry z ryżem

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą

Sok jabłkowy

I danie: ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18%( z mleka),skrzydło z indyka, sól, pieprz

II danie: ryż,  filet z kurczaka, śmietana 18%(z mleka), mąka pszenna sól, curry, pieprz

-kapusta pekińska, papryka, kukurydza, marchew ,majonez, śmietana 18%( z mleka) sól, pieprz

- woda, koncentrat soku jabłkowego, cukier

WTOREK

20.02.2024

I danie: Krupnik z kaszy jęczmiennej

II danie:
Łazanki z kiszonej kapusty

Kompot porzeczkowy

I danie: ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, kości wp. sól, pieprz)

II danie: makaron(pszenica), kiszona kapusta, kiełbasa, boczek, cebula, sól, pieprz

-woda, porzeczka mrożona, cukier

ŚRODA

21.02.2024

I danie: Barszcz czerwony

II danie: Pierogi ruskie ze śmietaną i cebulką

Kompot z wiśni

Owoc

I danie: ziemniaki, buraki, marchew, pietruszka, seler, por, koper, skrzydło z indyka, porcje rosołowe, śmietana 18%(z mleka) sól, pieprz

II danie: mąka pszenna, twaróg półtłusty( z mleka), ziemniaki, cebula, sól, pieprz, śmietana 18%( z mleka),

-woda, wiśnie mrożone, cukier

CZWARTEK

22.02.2024

I danie: Zupa kalafiorowa zabielana

II danie:
Polędwiczka w sosie własnym ziemniakami

Surówka z marchewki pora i jabłka

Kompot z rabarbaru i truskawki

I danie: ziemniaki, kalafior, marchew, pietruszka, seler, por, koper, skrzydło z indyka, porcje rosołowe, śmietana 18%(z mleka) sól, pieprz

II danie: ziemniaki, polędwiczka wp. cebula, mąka pszenna, sól, pieprz

- por, jabłko, marchew, jogurt naturalny ,majonez, sól, cukier, pieprz

- woda, rabarbar, truskawka mrożona, cukier

PIĄTEK

23.02.2023

I danie: Zupa pomidorowa z makaronem

II danie:
Filet z morszczuka soute

Sałatka grecka

Ziemniaki

Kompot wieloowocowy

 

I danie: koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%( z mleka), makaron(pszenica)

II danie: filet z morszczuka, jaja, cebula, bułka tarta(pszenica) , sól, pieprz

-sałata lodowa, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, cebula czerwona, musztarda, sól, pieprz

- woda, truskawka mrożona, śliwka, porzeczka, cukier

INFORMUJEMY:

  • Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, tymianek, bazylia, zioła prowansalskie ,papryka słodka mielona, curry, kurkuma, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami producentów, mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy.
  • W jadłospisach podkreśleniem wyszczególniane są produkty mogące powodować  alergie.
  • Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy
  • Dzieci mają dostępną wodę do picia
  •  Do przygotowania 40 l. kompotu dajemy 0,800g. cukru

W przypadku wykorzystywania do przygotowywania posiłków wędlin (np. kiełbasa, boczek wędzony) lub innych gotowych składników (np. majonez) informacje nt. ich składu i alergenów są dostępne u intendenta

 

 

 

KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY       REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

Strony w dziale:

Strony w dziale:

Strony w dziale:

Strony w dziale: