INFORMACJE O ZAPISACH NA OBIADY I DO ŚWIETLICY
NA ROK SZKOLNY 2024/2025
Szczegółowe informacje dla budynków szkoły:
JADŁOSPIS
25.11.2024 – 06.12.2024 r.
DATA |
RODZAJE POTRAW |
SKŁADNIKI POTRAW |
PONIEDZIAŁEK 25.11.2024 |
I danie: Zupa szczawiowa z jajkiem II danie: Sałata lodowa z sosem jogurtowym Kompot rabarbar-truskawka, |
I danie: szczaw, jaja, ziemniaki, seler, por, pietruszka, marchew czosnek, sól, pieprz, śmietana18%(z mleka)
II danie: ryż, filet z kurczaka, groszek, marchewka, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz -sałata lodowa, jogurt naturalny, sól, pieprz -woda, rabarbar, truskawka |
WTOREK 26.11.2024 |
I danie: Bulion z kaszy manny II danie: Nuggetsy Mizeria ze szczypiorkiem Ziemniaki Kompot z czarnej porzeczki
|
I danie: ziemniaki, kasza manna, seler, por, pietruszka, marchew, porcje rosołowe, skrzydło z indyka sól, pieprz,
II danie: ziemniaki, filet z kurczaka jaja, mąka pszenna, bułka tarta(pszenica) ,olej rzepakowy, sól, pieprz - ogórek zielony, śmietana18 %(z mleka), szczypior sól, pieprz -woda, czarna porzeczka, cukier, cytryna
|
ŚRODA 27.11.2024 |
I danie: Barszcz czerwony zabielany II danie: Makaron z serem Sok jabłkowy , banan
|
I danie: buraki, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, porcje rosołowe, czosnek, śmietana 18% (z mleka), sól, pieprz
II danie: makaron świderki(pszenica), twaróg, śmietana 18%( z mleka), cukier, cukier waniliowy -woda, koncentrat soku jabłkowego -banan
|
CZWARTEK 28.11.2024 |
I danie: II danie: Sałatka z buraczków z cebulą Sok pomarańczowy
|
I danie: ziemniaki, makaron zacierka(pszenica), boczek wędzony marchew, pietruszka, seler, por, kości wp., sól, pieprz II danie: kasza bulgur, polędwiczka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, czosnek, sól, pieprz -buraki, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz - woda, koncentrat soku pomarańczowego
|
PIĄTEK 29.11.2024 |
I danie: Zupa jarzynowa II danie: Miruna w cieście Ziemniaki Surówka z kapusty kiszonej i jabłka
|
I danie: ziemniaki, kalafior, brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, porcje rosołowe., śmietana 18% (z mleka ),sól, pieprz II danie: ziemniaki, filet z miruny jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz -kapusta kiszona, marchewka, jabłko, cebula ,cukier, sól, pieprz
-woda, cytryna, pomarańcz, cukier
|
JADŁOSPIS
02.12.2024 - 06.12.2024 r.
DATA |
RODZAJE POTRAW |
SKŁADNIKI POTRAW |
PONIEDZIAŁEK 02.12.2024 |
I danie: II danie: Ogórek korniszon Kompot wieloowocowy |
- I danie: ziemniaki, kasza jęczmienna ,kości wieprzowe marchew, pietruszka, seler, por, sól, pieprz
II danie: makaron(pszenica), koncentrat pomidorowy, wołowina zrazowa, karkówka, cebula, marchew, mąka pszenna, ser żółty (z mleka), sól, pieprz, zioła -ogórek korniszon -woda, jabłko, truskawka, wiśnia, śliwka, cukier, cytryna |
WTOREK 03.12.2024 |
I danie: Rosół z makaronem II danie: Udko z pieca z ziemniakami Mini marchewka z bułką tartą Kompot agrest-śliwka
|
I danie: makaron ( pszenica),marchewka, seler, pietruszka, por, porcja rosołowa, skrzydło z indyka , szponder wołowy, sól, pieprz II danie: ziemniaki, udko, olej, sól, pieprz -Mini marchewka, masło, bułka tarta (pszenica) -woda, śliwka, agrest, cukier, cytryna
|
ŚRODA 04.12.2024 |
I danie: Zupa krem z czerwonej soczewicy z grzankami Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną Surówka z czerwonej kapusty Kompot wiśniowy
|
I danie: ziemniaki, soczewica czerwona, marchewka ,seler, pietruszka, por, śmietana 18%(z mleka), sól, pieprz -Pieczywo pszenne(pszenica), zioła
II danie: kasza gryczana, szynka, cebula, mąka pszenna, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz -kapusta czerwona, jabłko, marchewka, cebula, olej rzepakowy, cukier, sól, pieprz - woda, wiśnia, cukier |
CZWARTEK 05.12.2024 |
I danie: II danie: Kotlet rybno-ryżowy z sosem koperkowym Sałatka grecka Sok pomarańczowy
|
I danie: makaron(pszenica), koncentrat pomidorowy, porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%( z mleka), II danie: ziemniaki, filet z miruny, ryż, jaja, mąka pszenna, bułka tarta(pszenica) , śmietana 18%, koper, sól, pieprz - sałata lodowa, ogórek, pomidor, cebula czerwona, musztarda, olej rzepakowy, sól, pieprz - woda, koncentrat soku
|
PIĄTEK 06.12.2024 |
I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą, pieczywo II danie: Parowce z sosem truskawkowym Woda z cytryną Słodka niespodzianka
|
I danie: kapusta kiszona, ziemniaki, kiełbasa śląska, marchew, pietruszka, seler, por, kości wp., sól, pieprz, -pieczywo pszenno- żytnie i razowe( pszenica, żyto) II danie: mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże, truskawki, śmietana 18%( z mleka), cukier -woda, cytryna, cukier
|
INFORMUJEMY:
- Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, tymianek, bazylia, zioła prowansalskie ,papryka słodka mielona, curry, kurkuma, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami producentów, mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy.
- W jadłospisach podkreśleniem wyszczególniane są produkty mogące powodować alergie.
- Do przygotowania posiłków używany jest olej rzepakowy
- Dzieci mają dostępną wodę do picia
- Do przygotowania 40 l. kompotu dajemy 0,800g. cukru
W przypadku wykorzystywania do przygotowywania posiłków wędlin (np. kiełbasa, boczek wędzony) lub innych gotowych składników (np. majonez) informacje nt. ich składu i alergenów są dostępne u intendenta
KARTA ZGŁOSZENIA NA OBIADY REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ